Campania civică: "Cântărește-ți votul!", 2015.

Campania civică: "Cântărește-ți votul!", 2015.

În 2015, participanții programului Challenger au organizat o campanie online de încurajare a oamenilor să participe la alegerile locale în Chișinău „Cântărește-ți votul”. 

Tinerii au colectat cinci priorități ale chișinăuienilor, iar ulterior, oamenii au fost invitați să voteze online pentru problema care trebuie rezolvată în primul rând. Au urmat două evenimente: unul în Parcul Central și celălalt în fața Primăriei, unde trecătorii au fost invitați să voteze pentru prioritatea lor și le-au fost înmânate materiale informative.

Locuitorii Chișinăului au fost mirați și entuziasmați că cineva îi întreabă părerea lor despre necesitățile orașului, dar au spus că: „astfel de acțiuni ar fi bine să fie organizare și între campaniile electorale.”

Așa a apărut platforma Primăria MEA care vrea să asigure o comunicare eficientă și transparentă între chișinăuieni și consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Pe site puteți urmări sumarul ședințelor Consiliului Municipal, noutăți despre activitatea autorităților publice locale, puteți iniția petiții și urmări alte informații.

Mai multe informații despre această inițiativă le găsiți pe pagina oficială de facebook.