Campania civică: Avem ce Votăm, 2016-2021

Campania civică: Avem ce Votăm, 2016-2021

AVEM CE VOTĂM” este un proiect creat de o coaliție civica a câtorva organizații din Moldova: Școala de Gândire Critică pentru Tineri „Challenger”, platforma de monitorizare a promisiunilor electorale -  deFacto, Inițiativa Civică „Pune Umărul” și programul „Femei cu Idei”.

Inițiativa dată reprezintă un proiect apolitic și non-partizan, care nu promovează niciun partid sau opțiune politică. Inițiativa urmărește îmbunătățirea mediului electoral. 

În cadrul campaniei “AVEM CE VOTĂM”, participanții identifică principalele probleme cu care se confruntă semenii săi. În raport cu aceste probleme, se formulează un set de întrebări care se adresează candidaților la funcția de aleși ai poporului. Răspunsurile primite sunt compilate într-o publicație, care ulterior se distribuie cu alți tineri pentru ai încuraja să participe la alegeri și să voteze informat. Această publicație este însoțită de alte diverse campanii GOTV (Get Out The Vote) offline și online. 

Spre exemplu, pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, tinerii au organizat evenimente de vizibilitate în cele patru orașe din Moldova ca să atragă atenția asupra problemelor tinerilor - Chișinău, Bălți, Soroca și Cahul. Prin campania AVEM CE VOTĂM, Challengerii au interacţionat direct cu peste 3000 de tineri, iar online cu peste 40,000.

Pentru alegerile prezidențiale 2020, participanții Challenger au pregătit mai multe spoturi video care reflectă problemele tinerilor și îi încurajează să participe la alegerile prezidențiale și să voteze informat. Fiecare spot video, reflecta o problemă prioritară a tinerilor identificate în urma unui chestionar din februarie-aprilie 2020, pe un eșantion 1 145 de tineri din șapte cele mai mari regiuni ale țării: Chișinău, Bălți, Cahul, Comrat, Orhei, Strășeni și Hîncești.

Mai multe despre campania “AVEM CE VOTĂM” puteți vedea aici: 

pagina web - www.avemcevotam.md

facebook - @avemcevotam

instagram - @avem_ce_votam