Evenimentul de lansare Challenger, ediția a 9-a

Evenimentul de lansare Challenger, ediția a 9-a

În data de 11 februarie 2023, a avut loc prima ședință plenară cu prilejul lansării noii ediții a Școlii de Gândire Critică Challenger.

În urma celor 330 de aplicări au fost aleși peste 110 tineri vorbitori de limbă română și rusă, care au acceptat provocarea și s-au alăturat celui mai dinamic și interactiv program pentru tineri din Moldova!

La această sesiune participanții au făcut cunoștință cu programul și etapele acestuia, cu echipele formate și mentorii/co-mentorii acestora. De asemenea, pentru a-i energiza pe cei din sală, s-au desfășurat exerciții de team-building care au pregătit participanții pentru prima etapă din program, precum „call-center” și „demo-chestionarea”.

În cadrul primei etape de identificare a problemelor prioritare din comunitate, participanții învață să elaboreze sondaje, să chestioneze și să comunice cu cetățenii, să analizeze rezultatele sondajelor, să cerceteze și să facă cunoștință cu metodologia „arborele problemei”. 

La eveniment a participat și directorul NDI Moldova, Martin Ängeby, care i-a felicitat pe participanți și le-a urat mult succes în activitățile ulterioare din cadrul programului Challenger.